Love & engineering

De VPRO vroeg vier jonge filmmakers hun interpretatie te geven aan een chatgesprek geschreven door scenarioschrijver Daan Windhorst. Ze kregen de opdracht beide kanten van het chatgesprek in beeld te brengen. Wat denk je te weten van degene met wie je chat? En wat gebeurt er werkelijk aan de andere kant van de ‘lijn’?

Deze documentaire vat heel goed samen hoe er tegenwoordig veel waarde en misschien wel te veel waarde word gehecht aan het contact dat we hebben via mobiele apparaten. In deze interactieve docu switch je tussen de perspectieven van de twee mensen die aan het chatten zijn, en zie je dus beide kanten van het verhaal terwijl je normaal natuurlijk alleen je eigen kant ziet.

Dit principe is door de 4 makers op ieder zijn eigen manier in beeld gebracht waardoor je vier keer, twee verschillende perspectieven krijgt. Sommige zijn een stuk extremer en missen hierdoor vind ik een beetje de connectie met het onderwerp, maar degene die dicht bij het thema  en het hedendaagse blijven, geven vind ik een heel mooi beeld van hoe betrekkelijk digitaal contact eigenlijk is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s