Acquaintance cards

 Het is natuurlijk raar om te denken dat er alleen tegenwoordig veel mannen zijn die het moeilijk vinden om een leuke vrouw aan te spreken en naar een hulpmiddel op zoek zijn. Vroeger blijken ze ook al de nodige drempelverlagende middelen zijn te ontwikkeld om tot een eerste afspraak te komen. Zo zie je hieronder een aantal ‘Acquintance cards’ die bedoeld zijn als ijsbrekers voor de wat minder spraakzame/zelfverzekerde man die rond het jaar 1870 leefde.

Card_01

Nu kun je natuurlijk de vergelijking trekken met de huidige dating applicaties die de drempel voor het eerste contact proberen te verlagen. En het grootste verschil hierin zit hem dan denk ik in het feit dat je met deze kaartjes niet zo makkelijk anoniem contact kunt maken. Je moet namelijk wel persoonlijk dan wel fysiek het kaartje overhandigen. En daarnaast is er bij de meeste kaartjes ook meteen een vraag gesteld of diegene een ‘date’ wilt. Waarbij je met apps zoals Tinder natuurlijk iemand kunt liken zonder enige consequentie, met totale anonimiteit als je dat wilt. En verder kun je, als je dat wilt, het contact puur online doorzetten zonder enige fysieke ontmoeting te initiëren.

Wat ik mooi aan deze kaartjes vind in vergelijking met Tinder, is dat de stap om iemand een kaartje te geven voortkomt uit een fysieke ontmoeting. Dus de drempel om tot eerste contact over te gaan is alsnog verlaagd zonder dat dit meteen het verdere eerste contact vervangt.

Card_06 Card_05 Card_04 Card_03 Card_02

Advertisements

One thought on “Acquaintance cards

  1. Pingback: Onderzoek Conclusies | Niels Dielen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s