Tinder Terms & Conditions

Momenteel gebruiken rond de 1,2 miljoen Nederlanders Tinder, 1,2 miljoen mensen die op zoek zijn naar lust, liefde of gewoon een leuke ontmoeting. 1,2 miljoen mensen die allemaal de ‘terms & conditions’  van Tinder hebben geaccepteerd waarschijnlijk zonder hem te lezen, net als ikzelf. Hieronder heb ik de, volgens mij, meest interessante alinea’s uit de ‘terms & conditions’ gehaald. Ik heb aan een vriend van me (Kardo Anwar) die rechten studeert gevraagd  om er naar te kijken en het naar normaal Nederlands te vertalen.

Tinder_Algemenevoorwaardes_03

Tinder heft het recht om jouw informative (dwz. Nam, leeftijd, enzo) te delen met anderen. Vervolgens staat er een lijstje met de instanties aan wie tinder dit geeft met de redenen erbij. Wel staat erbij dat ze er toch aan werken om jouw informatie ‘confidential’ te houden alsnog.

De informative die ze delen kan dus voor verschillende redenen zijn. Zo kunnen ze het bijvoorbeeld aan advertisers geven zodat ze meer person gerichte reclame kunnen maken door middel van jouw locatie, sort telefoon die je hebt, geslacht, etc. Hetzelfde met youtube die “skip this add” reclame voor je opzet op basis van jouw google searches enzo. Ze kunnen het ook aan analytics geven zodat ze Tinder kunnen verbeteren op basis van hoe jij het gebruikt. Er kunnen dus verschillende renenen zijn voor het delen van jouw info, maar het gaat er dus om dat ze dat kunnen doen.

Tinder_Algemenevoorwaardes_02

Vervolgende staat er watvoor informative ze precies opslaan en doorgeven. Dar staat allemaal onder ‘information we collect’. Dat spreekt verder wel voor zich.

Tinder_Algemenevoorwaardes_01

Ten slotte staat er onder punt 9 dat jij als gebruiker het recht geeft aan tinder (en partners) om de content op jou pagna te delen, kopieeren en weer te geven (op alle soorten media zoals telefoon, computers, en ook wat nog niet bestaat). Tinder mag dus van alles doen met wat jij op je pagina hebt staan. Je hebt ook geen recht meer op ‘moral rights’ op jouw pagina. Dit zijn soort van auteursrechten op artistiek werk.

Je geeft ook het recht aan alle Tinder gebruikers om jouw pagina te bekijken en te gebruiken voor niet-commerciele doeleinden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s